Konstrundan

Vi i Öppna Sinnen kallar detta för Påskutställningarna och är en del i konstrundan som går av stapeln varje påsk. Här har du som medlem möjlighet att ställa ut din konst. Antalet platser vi kan erbjuda är begränsade.

En kort presentation av de utställningsplatser vi bokar in varje Påsk följer här nedan. Observera att listan kan komma att ändras.

Klicka här för se vår stora utställningskarta
Lorensdals Gård

Eskilstorps ängaväg 2–36, Vellinge

Lorensdal är en vacker gammal skånegård byggd i traditionell stil. Lorensdal ligger norrut i utkanten av Vellinge. Numera totalrenoverad och inrymmer både företagshus, inredningsbutik, restaurang, kafé samt en modern och rymlig teatersalong.

Öppna Sinnen har gjort om teatersalongen till ett trevligt galleri. C:a 12 utställare visar sina konstverk på Lorensdal.


Galleri Fiskarstugan

Östergatan 38 B, Skanör

Galleri Fiskarstugan är ett idylliskt litet hus med vackra proportioner i centrala Skanör.

I de två rummen, som förr var bostad åt en fiskare och hans stora familj, kan du nu njuta av några av våra utställare som visar konst av olika slag.


Galleri Alma

Grönby

På 1800-talsgården Almvik i utkanten av Grönby utanför Anderslöv finns Galleri ALMA. Här samsas produktion och utställningar, musikaftnar, kurser och workshops med varandra. Under påsken finns här c:a tio utställande konstnärer. Påsken som är vår största konsthändelse besöks av över 1000 intresserade. Allt visas då i den miljöskapande sker – vår ständiga källa till inspiration.


Galleri Engleson

Skanörs hamn

Från påsk till sensommaren lever Skanörs hamn upp med konstutställningar, fiskhandel, kafé och restauranger. Galleri Engleson finns i huset med lanterninen

bredvid fiskhandeln. Här visar 3–4 utställande konstnärer sina verk.


Galleri Stallet

Östergatan 10, Falsterbo

I Falsterbos äldsta fyrlängade gård, Andreas Lundbergagården, med anor från 1600-talet hittar du Galleri Stallet. I stallängan med delar av den gamla inredningen kvar visas konstverk av 7-8 utställare. Passa även på att njuta av den härligt lummiga innergården.


Kvarndala Hembygdsgård

G:a Borrbackevägen 25, Västra Klagstorp

Kvarndala Kulturhistoriska förening arbetar med att ta tillvara och dokumentera bygdens historia inom Klagshamn, Tygelsjö och Västra Klagstorp. Vår verksamhet finns i en fyrlängad gammal skånegård och omfattar studieverksamhet, bokutgivning, insamling av bilder, dokument och föremål, öppet hus- och temadagar. Läs mer på http://www.kvarndala.se

I Kvarndala Hembygdsgård finns ett gammalt boendehem, museum med olika inriktningar samt en tidstypisk trädgård från 1930/40-talet.

I en av gårdens längor finns ett utrymme på c:a 200 kvm som Öppna Sinnen under påsken gör om till ett proffsigt galleri.


Hemma-hos-gallerier

Utöver vår stora samlingsutställning på Limhamn och våra mindre samlingsutställningar, har vi ett stort antal medlemmar som öppnar upp sina hem och gör om hemmet till ett galleri. Dessa ”hemma-hos-gallerier” är märkta med en grön cirkel, du hittar dessa både i vår påskfolder och på våra stora kartskyltar som vi tar fram inför varje påskutställning.