Bosse Strömberg

Konstarter:
Foto
Kort om mig:
Särskilt förtjust i att upptäcka den stora skönheten i de små världarna. -”To see a world in a grain of sand and a heaven in a wild flower..” typ.
Kontakt:
0706-825101
Snabbval:
Information:

Att skapa och forma, i bilder, lera eller trä, har varit ett fundamentalt behov för mig så länge jag kan minnas. De kreativa verktygen har dock skiftat genom åren -penna, pensel, palettkniv, stillbilds- och videokamera och några till. Om vartannat och ibland flera i kombination.

På senare år har dock systemkameran blivit mitt favoritredskap, mycket beroende på den fantastiska teknikutvecklingen. Den grundkunskap jag nyfiket tog till mig på den analoga tiden i det egna fotolabbet gjorde övergången till den digitala världen smidig och spännande. Med sin fantastiska potential utgör digital bildbearbetning en bottenlös brunn att ösa kreativitet ur.

Min målsättning är att hitta egna lösningar och arbetsflöden för att skapa ljus, nyanser och innehåll i mina bilder som jag själv känner för -färdiga filterpaket och macron håller jag på avstånd enligt mottot ”Det är inte hammaren som smider svärdet utan smeden”.

Naturligtvis tycker jag det är trevligt och smickrande om någon uppskattar mina bilder och kan tänka sig att pryda sina väggar med en eller två, men min utgångspunkt är alltid att bilderna i första hand skall tilltala mig själv .