Sabine Gartner

Konstarter:
Foto,Måleri
Kort om mig:
Jag målar mestadels abstrakt i akryl. Jag fotograferar mycket i Kenya.
Kontakt:
070 331 86 99
sabine.gartner@live.se
Snabbval:
Information:
När jag började måla var det för att stilla en längtan. En längtan efter att uttrycka mig. Att få utlopp för något som fanns inombords som behövde komma ut på ett kravlöst sätt.
Som ung ville jag också måla men trodde att det behövde föreställa något särskilt och jag blev oftast besviken. För mig är det viktigt att skapa i frihet. Det behöver inte föreställa något, det viktigaste är att uppleva stämningen i stunden. Samtidigt tycker jag det är jätteroligt när den som stannar upp och tittar berättar vad han eller hon ser i bilderna.
Ibland hör jag någon säga att hon inte kan måla men skulle vilja. Då kan jag berätta om min egen process. Ju mer jag berättar om att släppa tankarna på att det behöver vara på ett visst sätt och beskriver hur roligt det kan vara, ja, då syns det att något tänds i ögonen och ett leende kommer. Hör jag dessutom att hon vill testa då är min glädje väldigt stor.
Jag älskar att vara i Kenya. När jag tittar på mina fotografier får jag enkelt känslan av att vara tillbaka i stunden som bilden togs.