Jonas P Ström – MELI Art & Pics

Konstarter:
Foto
Kort om mig:
Med kameran som ständig följeslagare försöker jag fånga naturens skiftningar under mina många och långa promenader.
Adress:
Trastvägen 4
23932 Skanör
Kontakt:
meliartpics@gmail.com
https://www.facebook.com/MeliArtPics
Snabbval:
Information:

Jag är uppvuxen i Skanör och har sedan tonåren haft ett brinnande intresse för fotografering och vår vackra natur. Under min ungdom var jag inställ på att bli fotograf men livet tog en annan inriktning och först 2015 tog jag upp min stora passion och tack vara min fru Martina hade jag min första utställning på Andreas Lundbergsgården i Falsterbo.

Med kameran som ständig följeslagare försöker jag fånga naturens skiftningar under mina många och långa promenader. För mig handlar fotografering om att fånga det vackra runtomkring oss och den extremt stora variationen vi har med årstiderna. Jag fascineras av så väl stillheten i skymningen med alla ljud från olika djur som när stormen drar in och vågorna slår höga mot kusterna.

För mig har ljuset stor betydelse och skillnaden gör sig påmind med 7,5 timmars dagsljus under vintern till magiska 17,5 timmar vid sommarsolståndet. Solens ljus i kombination med vind/moln/vatten gör att soluppgångar och solnedgångar blir unika i färg och form.

Ofta är det korta ögonblick och det gäller att fånga dem innan de har passerat. Ett fotografi är ett tidsdokument över den exakta sekund man trycker på avtryckaren. Ett ögonblick som inte kommer igen men som tack vare kameran finns kvar.

Jag har även ställt upp i fotografiska tävlingar på Internet med fina recensioner och utmärkelser. I SM för Naturfotografi 2022 kom min bild  – Coloration – Skanörs hamn – på en hedrande 12:e plats av 46 med utnämningen, Merit och de tre andra bidragen jag hade med fick Honourable mention.

Mina bilder hänger förutom i Skanör-Falsterbo runt om i Sverige, Spanien, Tyskland, England, Schweiz, Canada och USA, både hos privatpersoner och på företag.